Dan neovisnosti chef Amaury Guichon odlučio je obilježiti svojom novom čokoladnom kreacijom te je izradio Kip slobode visok preko 2 metra za koji je utrošio preko 52 kg čokolade.
Slastičar Amaury Guichon, poznat po svojim spektakularnim čokoladnim izvedbama, ovog je puta očarao izradivši čokoladni Kip slobode visok preko 2 metra.
Svoje je djelo objavio na Instagram profilu napisavši:
„Čokoladni Kip slobode! Moj najviši do sada! Sretan vikend Dana neovisnoti svima.“
Reels u kojem je prikazan postupak izrade ima preko 655.000 oznaka „sviđa mi se“. Za izradu kipa, koji je u cijelosti čokoladni, utrošeno je otprilike 52 kg čokolade.
Svoje je djelo započeo izradom postolja koje je zatim obojio jestivom bojom, a nakon postolja prešao je na sam kip na kojem je sve poprilično realistično prikazano, a Amaury je posebnu pažnju posvetio detaljima poput baklje i deklaracije neovisnosti.
Za njegova djela ljudi imaju samo riječi hvale, a među brojnim komentarima našao se i onaj chefa Oliviera Dubriela koji je komentirao: „Idući je Eiffelov toranj.“
Poznavajući dosadašnji rad Amauryja Guichona ne bi nas čudilo da uskoro doista vidimo njegovu čokoladnu verziju najpoznatije pariške znamenitosti.
Fotografija: Pixabay