Napredna škola slastičarstva sastoji se od šest radionica na kojima polaznici mogu naučiti zahtjevnije recepture i tehnike pripreme te napredne tehnike oblikovanja i ukrašavanja slastica.
Centar za kulturu prehrane od 7. rujna organizira Školu slastičarstva 2 kojoj je cilj savladati napredne slastičarske vještine, tehnike i recepte. Ovih šest radionica nastavak su na Školu slastičarstva 1 gdje se u deset radionica savladavaju osnove slastičarstva.
Polaznici će imati priliku naučiti slastičarske tehnike i karakteristike namirnica, zahtjevne recepture i tehnike pripreme (npr. macarons), napredne tehnike oblikovanja i ukrašavanja i isprobane recepte. Uz praktične savjete i trikove voditeljica Andree Cukrov i Anje Bajt, polaznici će po radionici pripremiti dva do tri kolača prema isprobanim receptima i uživati u napravljenim slasticama.
Škola se sastoji od šest tematskih radionica (kreme, biskviti, petit four, macarons, torte s mirror glazurom i pâte à choux ) koje se održavaju jednom mjesečno u periodu od rujna do lipnja 2018. godine. Cijena za svih šest radionica je 3000 kn, a prijavljeni do 1. rujna ostvaruju popust od 50 posto. Cijena pojedine radionice je 500 kn.
Ostale informacije kao i način prijave nalaze se na mrežnoj stranici Centra za kulturu prehrane.