Nataša Pralica s bloga Natašine slastice danas nas časti osvježavajućom voćnom tortom koja će nam svakako dobro doći u ovim vrućim danima.
Sastojci
Podloga
- 300 g mljevenog keksa
- 120 g margarina ili maslaca
- 120 ml mlijeka
Premaz
- 3 – 4 žlice Nutelle
Krema
- 400 ml vrhnja za šlag
- 400 g krem sira
- 3 žlice šećera u prahu
- 500 g marelica
Glazura
- 200 g bijele čokolade
- 70 ml vrhnja za šlag
Priprema
Podloga
U zdjelu dodajte mljeveni keks, istopljeni margarin ili maslac i mlijeko te sjedinite.
Smjesu istresite i rasporedite na pladanj s obručem promjera 24 cm.
Zatim podlogu premažite sa Nutellom pa stavite u hladnjak dok pripremate ostalo.
Krema
Operite i izrežite marelice na kockice.
U zdjelu dodajte krem sir, šećer u prahu i vrhnje za šlag, sjedinite mikserom da se malo učvrsti. Dodajte pripremljene marelice i sjedinite špatulom.
Kremu rasporedite preko podloge.
Glazura
U bijelu čokoladu (narezanu ili u kapljicama) dodajte vrhnje za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari pa rasporedite po kremi.
Tortu stavite u hladnjak da se stegne.
Fotografije: Natašine slastice