Na natjecanju namijenjenom učenicima srednjih ugostiteljsko-turističkih škola slastice će biti zastupljene u disciplini Pripremanje slatkog izloška na tanjuru.
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te škole domaćini organiziraju natjecanje Gastro, namijenjeno učenicima srednjih ugostiteljsko-turističkih škola.
Nakon što je završena prva faza natjecanja – školska natjecanja, slijedi regionalna razina koja će se 15. i 16. veljače održati u četiri hrvatske regije – Središnja Hrvatska, Istočna Hrvatska, Sjeverno hrvatsko primorje i Južna Hrvatska. Domaćini regionalnog natjecanja bit će škole: Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar te Srednja škola Prelog. U slatkoj disciplini na ovom će natjecanju u svakoj regiji sudjelovati 4-5 natjecatelja, a najboljih dvoje iz svake regije nastavit će svoj put na Državno natjecanje koje će se od 19. do 22. ožujka održati u Malom Lošinju.
Fotografija: Freepik