Ako su vam banane prezrele, nemojte ih baciti već ih iskoristite za pripremu ukusnog browniesa po receptu Irene Gavran s bloga Pregacha.
Sastojci
- 120 g maslaca
- 120 g tamne čokolade
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- cca 200 g zrelih banana (oko 2 veće, 3 manje)
- 65 g brašna
- 25 g kakaa
- prstohvat soli
- ½ praška za pecivo
- 100 g čokoladnih kapljica ili sitno sjeckane čokolade
Priprema
Maslac i čokoladu otopite na pari i promiješajte da se sve sjedini.
Jaja sa šećerom miksajte na jakoj brzini par minuta. Dodajte otopljenu čokoladu i izgnječene banane. Kratko miksajte da se sjedini. Dodajte prosijane suhe sastojke i lagano špatulom sjedinite. Dodajte čokoladu i pomiješajte.
Istresite u kalup/lim za pečenje dimenzija 25 x 30 cm i pecite 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
Fotografije: Pregacha