S bloga Mrvice na stolu autorice Anamarije Habuš na naš je portal stigao recept za linzer kocke – isprobajte ga i vi.
Sastojci
- 300 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 150 g maslaca
- 200 g šećera (koristila sam smeđi)
- 150 g mljevenih badema
- 1 jaje
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica kakaa
- 4 – 5 žlica mlijeka
- 300 g džema od šljiva
I još (za dekoraciju)
- bijela ili crna čokolada
Priprema
U većoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte omekšali maslac pa izradite „mrvice“. Dodajte i ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Dobiveno tijesto podijelite na veći i manji dio. Veći dio (otprilike 2/3) utisnite u pravokutni kalup koji ste prethodno namastili i obložili papirom za pečenje. Manji dio tijesta (1/3) zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na otprilike 10 minuta.
Tijesto u kalupu premažite džemom od šljiva pa preko džema naribajte dobro ohlađeni manji dio tijesta. Tijesto rasporedite sve do rubova kalupa.
Linzer kocke pecite 25 – 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Ohlađeni kolač prošarajte bijelom ili crnom čokoladom otopljenoj na pari.
Fotografije: Mrvice sa stola