Kad nam na portal stigne recept za keksiće koji potpisuje Kristina Štriga s Instagram profila Cellulite factory znamo da ćemo se oduševiti – tako je bilo i ovaj put kada nam je poslala recept za preslatke ovčice koje će sigurno razveseliti vaše najmlađe.
Sastojci
Žuto tijesto
- 1 žumanjak
- 125 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 200 g glatkog brašna
- malo soli
Čokoladno tijesto
- 1 žumanjak
- 135 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 200 g glatkog brašna
- malo soli
- 1 žlica kakaa
- 1 žličica mljevene kave
I još
- bjelanjak za spajanje dijelova
Priprema
Žuto tijesto
U jednoj posudi sjedinite žumanjak, maslac i šećer, zatim dodajte brašno i sol te ručno umijesite glatko tijesto.
Čokoladno tijesto
Sjedinite sve sastojke kao i za žuto tijesto, samo im još dodajte kakao i kavu. Zamotajte tijesta u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Spajanje
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva te lim obložite papirom za pečenje.
Oba tijesta zasebno razvaljajte na debljinu od 5 mm. Modlicama u obliku cvjetića režite tijelo za ovčice, a glavu ćete izrezati pomoću manje okrugle modlice. Svaku modlicu prije rezanja umočite u brašno te dijelove zalijepite bjelanjkom. Stopala i uši oblikujte sami.
Kekse poslažite na lim i pecite oko 10 minuta pazeći da ne izgore. Kada se keksi ohlade, zalijepite oči ili ih sami izradite od royal icinga i otopljene čokolade.
Fotografije: Kristina Štriga