Volimo onaj osjećaj topline doma koji nam donosi priprema dizanog tijesta stoga vam danas donosimo recept za babku s višnjama koji je s nama podijelila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
- 150 ml mlijeka
- 1 svježi kvasac
- 1 žličica šećera
- 300 g glatkog brašna
- 50 g šećera
- 70 g omekšalog maslaca
- prstohvat soli
I još
- 150 g džema od višanja
- šećer u prahu (po želji)
- glazura od limuna (po želji)
Priprema
Zagrijte mlijeko i dodajte mu žličicu šećera te razmutite kvasac i ostavite desetak minuta da se digne.
Brašnu dodajte šećer, maslac, prstohvat soli i mlijeko s kvascem te sve dobro izradite s mikserom.
Dobiveno glatko tijesto ostavite da se diže nekih pola sata pokriveno folijom ili krpom.
Kada se je tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite s džemom te zarolajte.
Dobivenu roladu razrežite po dužini i krajeve omotajte jedan oko drugog.
Upleteno tijesto stavite u dugoljasti kalup za pečenje i ostavite da se diže dok vi ugrijete pećnicu na 200°C.
Babku pecite cca 25 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice) dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Prije serviranja možete je posipati šećerom u prahu ili premazati mirisnom glazurom od limuna.
Fotografija: Gurmanka