Već iz samog naslova kuharice Neodoljiva čokolada jasno je da će ona u potpunosti biti posvećena nezamjenjivoj i mnogima najdražoj slastici – čokoladi. Mliječna, bijela, tamna, s lješnjacima ili nekim drugim dodatkom, čokolada je bila i ostala omiljena slastica i sastojak brojnim kolačima i tortama.
U ovoj je kuharici na 128 stranica doneseno 107 recepata podijeljenih u šest kategorija. Najbrojnija je kategorija Omiljene čokoladne poslastice, koja donosi ukupno 35 recepata za cijeli niz poznatih čokoladnih slastica. Počevši s eklerima i profiterolima, u ovoj se kategoriji donose i recepti za muffine i cupcakese, slastice s lisnatim tijestom, tortice i pite te još niz neizostavnih čokoladnih klasika.
Druga kategorija po brojnosti je Sitne poslastice, praline i zalogajčići u kojoj se može naći ukupno 23 recepta za sitne čokoladne užitke. Kuharica Neodoljiva čokolada donosi i 20 recepata za pjene, pudinge, kreme i sladolede, kao i 15 recepata za čokoladne torte. Najmanje recepata objavljeno je u kategorijama Kolačići i keksići te Najbuci i parfei – u svakoj od tih kategorija po sedam recepata.
Recepti u ovoj kuharici obogaćeni su nizom savjeta, zanimljivosti i činjenica vezanih za čokoladu, a za neke je recepte ponuđena i inačica same slastice. Vizualno atraktivne i kvalitetne fotografije pridonose privlačnosti ove kuharice. Iako su recepti prilično jasno i detaljno napisani, treba napomenuti kako ipak nedostaje dovoljna preciznost u navođenju sastojaka, ali i kako je u pojedinim receptima u samom postupku došlo do izostavljanja sastojaka navedenih u popisu potrebnih sastojaka.
Ova je kuharica u Hrvatskoj izašla u izdanju Mozaik knjige 2013., a urednica hrvatskog izdanja je Aleksandra Stella Škec.
Fotografija: Mirjana Bošković Smrekar
[print_link]