Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina danas nam donosi recept za nešto drugačiju božićnu tortu – onu od palačinka.
Sastojci
Palačinke
- 2 jaja
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml mlijeka
- 200 ml gazirane vode
- 200 g mekog brašna
- 3 žlice ulja ili rastopljenog maslaca
- prstohvat soli
- + ako želite možete naribati koricu limuna/naranče ili dodati malo ruma
Krema
- 700 ml mlijeka
- 10 žlica šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 2 vanilin šećera
- 100 g krem sira
I još
- šlag
- dekoracija po želji
Priprema
Palačinke
U posudu stavite jaja i šećere pa ih pjenjačom razradite. Dodajte mokre, pa suhe sastojke kako biste dobili lijepu smjesu (neka smjesa bude više rijetka nego gusta). Ispecite palačinke, a pečene prekrijte aluminijskom folijom. Napravite kremu od pudinga.
Krema
Skuhajte puding na način kako je napisano na omotu vrećice (priprema, ne sastojci). Kuhani puding ohladite uz povremeno miješanje. U hladan puding umiješajte krem sir te mikserom sjedinite kremu.
Slaganje torte
Tortu slažite u kalup za torte ili obruč postavljen na pladanj. Dimenzija torte ovisi o veličini palačinke koju ste peki.
Tortu slažite 1:1, odnosno jedna palačinka-krema, palačinka-krema i tako dok ne potrošite palačinke i kremu.
Tortu stavite u hladnjak barem na 2 sata, nakon toga ju ukrasite šlagom ili po želji i uživajte u ovom brzom desertu.
Fotografije: Katarina Paoletić