Tražite li inspiraciju za pripremu božićnih slastica, svakako navratite i do bloga Tirkizna jer je autorica Ana Raguž pripremila niz preslatkih recepata – nas su oduševili ovi mak roščići.
Sastojci
Roščići
- 180 g hladnog maslaca
- 250 g brašna
- 80 g mljevenog maka
- 50 g mljevenih oraha
- 80 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 žumanjka
- ½ žličice cimeta
Glazura
- 100 g bijele čokolade
- 1 žlica ulja
Priprema
Roščići
Od svih sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto. Mijesite ga vrlo kratko dok ne dobijete kompaktnu kuglu. Kuglu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Izvadite tijesto, podijelite ga na 8 dijelova. Od svakog dijela oblikujte dugačak valjak pa podijelite na trakice (ne pretanke) od kojih ćete oblikovati roščiće. Slažite ih u lim za pečenje, ostavljajući malo mjesta između.
Upalite i ugrije pećnicu na 180 C.
Roščiće pecite 12 – 15 minuta na 180°C. Ohladite.
Glazura
Otopite čokoladu s uljem na pari.
Krajeve potpuno hladnih roščića umačite u glazuru.
Roščiće ostavite na rešetki dok se glazura ne stegne.
Fotografija: Tirkizna