Maštate li o (dodatnom) usavršavanju na području slastičarstva, donosimo vam lijepu vijest: u Parizu se otvorio novi kampus posvećen obrazovanju budućih kulinarskih i slastičarskih majstora!
École Ducasse rezultat je suradnje mreža prestižnih škola poznatih širom svijeta, Ducasse Développement i Sommet Education, iz kojih ističu kako je njihova ključna, a ujedno i najljepša misija, obučavanje sljedećih generacija kulinarskih i slastičarskih umjetnika.
Raznolika akademska ponuda koja je dostupna na internetskoj stranici škole, uistinu sadrži ponešto za svakog željnog znanja i usavršavanja u ovim područjima. Programi traju od dva mjeseca do tri godine, a može se birati između prvostupničkog programa i brojnih programa prekvalifikacije. Predavanja i praktični dijelovi se odvijaju na engleskom i francuskom jeziku u malim grupama kako bi se osigurao personalizirani pristup svakom studentu.
Moderni se kampus prostire na površini od 5.000 m2, a sastoji se od devet laboratorija posvećenih kulinarstvu, slastičarstvu, pekarstvu, čokoladi i sladoledu, zatim sedam učionica za akademske kolegije (financije, marketing, itd.), sobe za senzornu analizu posvećene spajanju hrane i vina te otkrivanju novih okusa, centra znanja i nekoliko coworking prostora, trgovine namijenjene prodaji pripremljene hrane te restorana u kojem studenti odrađuju praksu, a koji je otvoren za javnost. Zanimljivo je napomenuti da se u pripremi slastica i druge hrane koristi voće i aromatično bilje koje se uzgaja u vrtu kampusa.
Fotografija: Facebook stranica École Ducasse