Da nam četvrtak, koji mnogima nakon jučerašnjeg praznika djeluje kao ponedjeljak, bude slađi pobrinula se Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola.
Sastojci
Prvo tijesto
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 100 g maslaca/margarina
- 60 g tostiranih mljevenih lješnjaka
- 100 g oštrog brašna
Drugo tijesto
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 150 g maslaca/margarina
- 100 g čokolade
- 1 žlica oštrog brašna
Čokoladna glazura
- 60 g maslaca/margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice mlijeka
Priprema
Prvo tijesto
Pjenasto umutite šećer i jaje, zatim dodajte margarin, lješnjake i brašno. Manji kalup (20 × 30 cm) premažite margarinom, pospite brašnom i u njega rasporedite tijesto. Pecite na 180°C 10 minuta.
Drugo tijesto
Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte margarin, otopljenu čokoladu, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu, pećnicu smanjite na 150°C pa pecite 50 minuta.
Glazura
Ohlađeni kolač prelijete čokoladnom glazurom – na pari otopite margarin i čokoladu te dodajte mlijeko.
Fotografije: Mrvice sa stola