Nedavno smo pisali o otvaranju Lindtove Kuće čokolade u Švicarskoj, a uskoro ćemo dobiti i novi slatki izgovor za posjet Mouscronu u Belgiji gdje američki prehrambeni div Cargill također gradi Kuću čokolade.
Kompleks od 700 četvornih metara gradi se pokraj već postojećeg pogona za proizvodnju čokolade, a sastojat će se od iskustvenog centra za čokoladu, pilot pogona, laboratorija za senzorna ispitivanja te kreativnog radnog prostora namijenjenog europskom timu inženjera čokolade specijaliziranom za istraživanje i razvoj.
Iz Cargilla poručuju da će ova Kuća čokolade kupcima pružati cjelovito iskustvo – upoznat će put nastanka proizvoda od inspiracije za isti, preko razvoja inovacija i treninga, laboratorijskog i senzornog testiranja do konačnog komercijalnog proizvoda. Naglasak će biti na suradnji djelatnika s kupcima pri čemu će se potonji, primjerice, moći inspirirati gledajući na djelu Cargillove majstore čokoladare ili pak sudjelovati u brainstormingu prilikom razvoja koncepta novih proizvoda, ali i na praktičnim seminarima o čokoladi.
Otvaranje pilot centra belgijske Kuće čokolade najavljeno je za jesen 2021., dok će iskustveni centar za čokoladu te laboratorij za senzorna ispitivanja svoja vrata otvoriti u siječnju 2022. godine.
Fotografije: Cargill