Taman Chocolates redovito osvaja priznanja za svoj rad, a besplatnim internetskim vodstvima podigli su svijest o važnosti kvalitetne čokolade.
Rad čokolatijera iz Taman Chocolatesa ove je godine višestruko nagrađen svijetskim priznjanima. Nakon što u rujnu na dodjeli priznanja The Academy of Chocolate Awards dobili čak četiri priznanja za njihov bean-to-bar čokolade, od ukupno 400 dodijeljenih priznanja u 12 kategorija, sada su osvojili četiri priznanja od ukupno 115 dodijeljenih priznanja u 9 kategorija, i to dva srebrna i dva brončana priznanja.
Srebrno priznanje osvojili su u kategoriji slojevite punjene čokolade za Praline s borovnicama, viskijem i začinima te za Cremino truffle od bijele čokolade s bademom i narančom dok su za Cremino truffle od tamne čokolade s bademom, limunom i timijanom i Praline s ganacheom od kozjeg sira s cvijetom soli osvojili brončano priznanje.
Tom smo prilikom razgovarali sa Stivom Kahlinom kako bi saznali što za njih znači ovo priznanje:
„Nagrade su važno priznanje kolega koje nam daju povratne informacije o našem radu od ponajboljih svjetskih stručnjaka koji sudjeluju u ocjenjivanju. Za kupce to je korisna informacija o kvaliteti proizvoda.
Nagrade za praline nas uvijek posebno obraduju jer je riječ o zaista tehnički kompleksnim i zahtjevnim proizvodima, no proizvodima koji istovremeno daju najviše prostora za autorski izričaj i kreativnost.“
Naveo je i gdje se mogu kupiti njihove nagrađene praline i trufflessi: „S obzirom da i dalje inzistiramo na korištenju isključivo prirodnih sastojaka u našim pralinama, zbog čega imaju vrlo kratak rok trajanja, one i dalje nisu dostupne u trgovinama već se isključivo mogu nabaviti po direktnoj narudžbi i na našem web shopu uz prednarudžbe.“
Kahlina se osvrnuo i na jačanje svijesti hrvatskih kupaca o kvaliteti čokolade koja se konzumira te rekao:
„Osim nagrada i priznanja kolega, posebno nas veseli i sve veća osviještenost kupaca za specifičnostima naših pralina te spremnost da se prilagode našim, pomalo strogim, zahtjevima kako bi ipak uspjeli kušati TAMAN praline. To je dokaz sazrijevanja tržišta i to nas ponajviše motivira da i dalje ustrajemo u našem beskompromisnom pristupu proizvodnji.“
Fotografija: Taman Chocolates