Novi tečaj za međunarodnog slastičarskog suca održat će se 27. siječnja ove godine u Lyonu.
U Lyonu (Francuska) 27. siječnja 2019., u organizaciji World Association of Chefs Societies, a u sklopu velikog natjecanja Bocus d’Or, održat će se intezivni, jednodnevni tečaj za slastičarske suce, Worldchefs Pastry Judging Seminar.
Kao što smo već pisali, ovaj je tečaj obavezan za sve zainteresirane za dobivanje suglasnosti za Worldchefs Appreciated Pastry Judges, odnosno, one koji žele postati međunarodni slastičarski suci, ali je otvoren i za sve ostale zainteresirane: natjecatelje, trenere te organizatore događanja. Ovaj tečaj polaznicima će pružiti uvid u vještine koje su potrebne za uspjeh u kulinarskoj konkurenciji.
Polaznici tečaja po završetku dobivaju certifikat koji je obvezan ukoliko želite postati sudac Worldchefs Pastry, no za dobivanje odobrenja za slastičarskog suca, potrebno je pribaviti još neke dokumente.
Na tečaju će polaznici steći znanja o svim aspektima slastičarskog programa na Wordlchefs natjecanjima; saznati sve detalje i ključne točke koje suci na natjecanjima ocjenjuju te učiti od najboljih na temelju prethodnih natjecanja.
Voditelj tečaja je stručnjak za slastice te savjetnik Culinary Competition Committee of Worldchefs, Leopold Forsthofer, a cijena iznosi 300 €. Više informacija, kao i formulari za prijavu dostupno je na mrežnim stranicama World Association of Chefs Societies.
Ilustracija: Pixabay