Ove će godine kandidati panettonea izrađivati u Veroni, a stručni će ih žiri kušati u Milanu, a osim dvije slatke varijante izrađivat će i jednu slanu.
Treće izdanje Svjetskog prvenstva u Panettoneu održat će se od 9. do 14. listopada, a ovogodišnje izdanje sa sobom nosi brojne novosti.
Ovo natjecanje organizira Accademia Maestri del Lievito Madre e del Panettone Italiano, a ove godine neće biti pojedinačnog natjecanja, već će timove odabrati i nominirati profesionalne škole koje su identificirali konzulati pri Akademiji.
Tema ovogodišnjeg izdanja je panettone oko svijeta, a cilj prvenstva je promicanje izvrsnosti obrtničkog panettonea pri čemu se uspoređuju različite kulture onih koji proizvode ovaj slatkiš od kiselog tijesta.
Rok za prijavu je do 31. srpnja, a svaki tim mora imati klasični talijanski panettone od kandiranog voća, panettone od tamne čokolade te inovativni slani panettone.
Natjecanje u pripremi panettona održat će se od 9. do 13. listopada u Veroni, dok će se degustacija od strane stručnog žirija i proglašenje pobjednika održati 14. listopada u Host Milano.
Žiri će izabrati pobjednika za svaku kategoriju, kao i ukupnog pobjednika. Priznanja se dodjeljuju u šest kategorija.
Izvor: sogoodmagazine.com
Fotografija: Canva