Ako vam treba jednostavna i ukusna torta bez pečenja, Nutella cheesecake je pravi izbor za vas.
Sastojci
Podloga
- 200 g Plazma keksa
- 150 g maslaca
- 30 g šećera u prahu
- 10 g kakaa
Krema
- 500 g Mascarpone sira
- 500 g Nutelle
Priprema
Podloga
Plazma keks sameljite u blenderu. Dodajte im šećer u prahu i kakao te sve dobro pomiješajte. Maslac otkidajte na sitne komadiće pa ga dodajte suhim sastojcima kako bi se povezali. Dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte promjera 26 cm.
Krema
Mikserom umutite Mascarpone sir dok ne dobijete čvrstu smjesu. U dobiveni čvrsti Mascarpone sir stalno miješajući, postepeno dodajte Nutellu. Kad se krema sjedini, prelijte je preko podloge. Tortu ostavite u kalupu te stavite u hladnjak barem 2-3 sata (najbolje tijekom noći) prije serviranja.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]