Prvi recept u novoj, 2020. godini stiže nam s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić koje nam sami početak godine slade jednostavnim Nutella kiflicama.
Sastojci
(za ca. 60 komada)
- 100 g maslaca
- 200 g Nutelle
- 300 g glatkog brašna
- ½ male žlice praška za pecivo
- 1 jaje (M)
- 2 vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 2 male žlice naribane korice od naranče
I još
- 125 g mliječne čokolade
Priprema
Maslac i Nutellu kremasto izmiksati. Brašno i prašak za pecivo prosijati. U brašno dodati mješavinu maslaca i Nutelle i zajedno s jajem, vanilin šećerom, soli i narančinom koricom umijesiti u glatko tijesto. Umotati u prijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku 1-2 sata da miruje.
Zagrijati pećnicu na 180°C. Od tijesta formirati kiflice. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i na njega slagati kiflice (ostaviti razmak između kiflica, malo narastu prilikom pečenja ). Ostaviti da se potpuno ohlade.
Na vodenoj pari otopiti čokoladu i glazirati špiceve od kiflica. Na papiru za pečenje slagati glazirane kiflice i ostaviti da se glazura osuši.
Fotografija: Feeding Art