Sredinu drugog tjedna nove godine slavimo Nutella tortom, čiji je recept s nama podijelila Nevena Josipović s bloga BakeCakes.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 300 g šećera
- 300 g glatkog brašna
- pola praška za pecivo
- 50 g sitno sjeckanih lješnjaka
- 150 ml ulja
- 180 ml vode
- 40 g kakaa u prahu
- prstohvat soli
- mlijeko (za namočiti biskvit)
Krema
- 500 g mascarpone sira
- 75 g šećera u prahu
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 5 žlica nutelle
Ganache krema
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 70 g tamne čokolade
Dekoracija
- kinder bueno (bijeli i tamni)
- kinder jaje
- ferrero rocher
- sitno sjeckani lješnjaci
Priprema
Biskvit
Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte ulje i vodu. Lagano promiješajte pa postepeno dodajte brašno s pola praška za pecivo i kakao. Dobro izmiksajte i ujednačite smjesu. Za kraj dodajte snijeg od bjelanjaka i sjeckane lješnjake te promiješajte pjenjačom.
Pećnicu prethodno zagrijte na 170°C. Kalup (promjera 26 cm) obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu te pecite oko 35 minuta. Kada je biskvit pečen pustite da se ohladi te ga prerežite da dobijete tri kore. Svaku koru prelijte s malo mlijeka da bude mekana.
Krema
Mascarpone sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Slatko vrhnje izradite u šlag te dodajte u sir. Ponovo izmiksajte te dodajte Nutellu. Sve skupa dobro izmiješajte i krema je spremna.
Kremu podijelite na tri dijela.
Slaganje
Kora biskvita – krema – kora biskvita – krema – kora biskvita – krema
Ganache krema
Slatko vrhnje zagrijte i prelijte preko usitnjene čokolade. Dobro sjedinite vrhnje i čokoladu te prelijte preko torte.
Za kraj ukrasite po želji (kinder jaje, ferrero rocher i sl). Sam rub torte pospite lješnjacima. Stavite ju u hladnjak na par sati i poslužite.
Fotografije: BakeCakes
[print_link]