Današnje oblake potjerat ćemo odlično štrudlom od višanja i čokolade čiji recept nam donosi Marija Herjavić Jerkić.
Sastojci
Tijesto
- 400 g glatkog brašna
- 1 veće jaje
- 40 g ulja
- 4 g soli
- 160 – 170 g mlake vode
Nadjev
- višnje (2 teglice)
- šećer, cimet
- griz
- 250 – 300 g čokolade
I još
- malo maslaca
- šećer u prahu za posip
Priprema
Tijesto
Od svih sastojaka dobro umijesiti tijesto, dok ne postane elasticno i glatko. Formirati 2 loptice, premazati uljem, pokriti prozirnom folijom i pustiti malo da odmara na sobnoj temperaturi, idealno bar sat vremena.
Nadjev
Višnje ocijediti, pošećeriti ih te dodati griza i cimeta, a čokoladu nasjeckati.
Slaganje
Tijesto razvući na pobrašnjenoj podlozi pomoću valjka za tijesto i razvučeno malo poškropiti otopljenim maslacem. Sa svake strane rasporediti nadjev od višanja, posipati čokoladom, zarolati te prebaciti u namašćenu posudu za pečenje. Premazati ih s malo otopljenog maslaca i peći na 180°C nekih sat vremena.
Gotovu štrudlu posipati šećerom u prahu.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić