Lidija Osmak s bloga Gurmanka danas s nama dijeli recept za čokoladnu mileramku – u nastavku saznajte kako je pripremiti.
Sastojci
Tijesto
- 200 g glatkog brašna
- 50 g kakaa
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 1 žlica vrhnja (po potrebi)
Krema
- 700 ml mlijeka
- 3 vrećice čokoladnog pudinga
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 800 g mileram vrhnja
- 300 g šumskog voća
Preljev
- 2 komada crvenog preljeva za torte
- 4 žlice šećera
Priprema
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto te ga ostavite u hladnjaku cca. 30 minuta da se stisne.
Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup za torte tako da obložite i stijenke kalupa te ga ponovo stavite u hladnjak dok ne napravite kremu.
Krema
Stavite kuhati 500 ml mlijeka, a u ostatku mlijeka dobro razmutite šećer i puding.
Kada mlijeko zakuha dodajte ga smjesi od pudinga i dobro promiješajte te sve skupa vratite na vatru i miješajte dok se krema ne zgusne.
Čokoladu otopite i dodajte u kremu te sve skupa dobro promiješajte.
Na samom kraju umiješajte mileram i nadjev izlijte u pripremljenu koru.
Smrznuto šumsko voće rasporedite preko kreme i stavite peći u pećnicu na 170°C točno sat vremena.
Preljev
Preljev napravite prema uputstvu na vrećici i prelijte ga preko dobro rashlađene torte te ostavite da se stisne.
Ukrasite tortu po vlastitoj želji.
Fotografija: Gurmanka