Dizajner uspješne američke auto-kompanije osmislio je novi oblik čokoladnih kapljica koje će savršeno odgovarati popularnim keksićima s čokoladnim kapljicama.
Protekle tri godine Remy Labesque, industrijski dizajner mega uspješne američke auto-kompanije Tesla, u slobodno je vrijeme radio na redizajniranju čokoladnih kapljica jer je smatrao da oblik star 80 godina ne ispunjava svoju funkciju u potpunosti. Smatrao je da se navedeni oblik koristi isključivo zbog toga što olakšava masovnu proizvodnju, no da nije optimalan za korištenje u popularnom chocolate chip cookieju jer se ne otapa na najbolji mogući način.
Skice je prvo crtao rukom, a potom ih pretvarao u kompjuterske nacrte, da bi samo najzanimljivije oblike pretvarao u čokoladne prototipe. Slatku pobjedu naposljetku je odnio oblik zakrivljene piramide nalik na spljošteni dijamant, a koja se odlikuje gustom sredinom, dvama debelim i dvama tankim rubovima. Kako bi uživanje u čokoladnom keksu bilo maksimalno, čokolada se prvo zagrijava, a potom hladi s ciljem stvaranja tvrdog oklopa te je dizajnirana da prilikom otapanja zadrži esenciju. Labesque je izračunao da savršena masa jedne čokoladne piramide iznosi 4,05 grama.
Želite li probati produkt nesvakidašnjeg hobija Teslinog dizajnera, za pola kilograma čokolade potrebno je izdvojiti 30 američkih dolara, a moguće je birati između 3 vrste: one napravljene kakaovcem iz Ekvadora, Kostarike ili Madagaskara
Fotografija: Dandelion Chocolate