Sasvim poseban tiramisù – onaj koji u sebi donosi okuse bijele čokolade i trešanja pripremila je naša suradnica Marija Herjavić Jerkić.
Sastojci
- 2 žumanjka
- 50 g šećera
- 250 g mascarponea
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 g bijele čokolade
I još
- paket piškota
- malo mlijeka
- malo ruma
- trešnje
Priprema
Pjenjačom umutite žumanjke sa šećerom pa kuhajte na pari. Kad krenu mjehurići u kremi, maknite sa strane i malo ohladite. Dodajte mascarpone, otopljenu čokoladu i dobro umiksajte. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Slaganje
U zdjelice (ili posudu) slažite piškote namočene u mlijeku i rumu, kremu, trešnje, pa još red namočenih piškota, kreme i trešanja.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić