Ovaj recept za ukusan i zdrav sok od naranče i đumbira, autorice Ive Brlek, će vam pomoći u nadolazećim jesenskim danima da ojačate imunitet i izbjegnete prehalade i viroze.
Sastojci
- ½ korijena đumbira
- 2 dl vode
- 2 naranče
- 1 žličica meda
Priprema
Ogulite i naribajte pola korijena đumbira te ga prelijte sa 2 dl vruće vode i ostavite 20-30 minuta. Kroz fino sito procijedite đumbir tako da vam ostane bistra tekućina, zapravo čaj od đumbira i ostavite da se ohladi.
U ohlađeni čaj od đumbira dodajte žličicu meda i promiješajte tako da se sav med otopi. Iscijedite sok dvije naranče i ulijte u čašu.
Iscjeđenoj naranči dodajte čaj od đumbira, količinu prilagodite prema ukusu budući da čaj od đumbira ima intenzivan okus.
Izvor: Iva Brlek, Joyfulbite
Fotografija: Borna Sabolić