Tamara s bloga What’s for desert donosi recept za neizostavnu uskršnju slasticu u bezglutenskoj varijanti – tortu od mrkve.
Sastojci
- 2 jaja
- 125 g smeđeg šećera
- 125 ml ulja
- cimet prema ukusu
- 1 naranča (sok i korica)
- 225 g Schar Mix B brašna
- 2 žličice (ravne) praška za pecivo
- šaka grožđica
- 200 g mrkve (vagati neoguljenu pa oguliti)
- 1 jabuka
Glazura
- 75 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g krem sira
I još
- šaka grubo sjeckanih oraha
Priprema
Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte ulje, cimet, sok i koricu naranče pa kratko izmiksajte. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i miksajte dok se smjesa ne ujednači. Dodajte grožđice, ribanu mrkvu i jabuku pa kratko promiješajte. Smjesu izlijte u kalup za tortu promjera 20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite 30-35 minuta na 190°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Izvadite iz pećnice, pustite 10ak minuta u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Za glazuru miksajte omekšali maslac sa šećerom u prahu pa dodajte krem sir. Glazuru rasporedite po kolaču i za kraj pospite orasima.
Fotografija: What’s for dessert