Ana Raguž s bloga Tirkizna danas nam donosi predivan recept za Pavlovu roladu bez koje ne možemo zamisliti vruće dane.
Sastojci
Kora
- 5 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 250 g šećera
- 1 žlica gustina
- 1 žlica octa
- 100 g badema u listićima
Krema
- 350 g slatkog vrhnja
- 100 g mascarponea
- 400 g jagoda izrezanih na komadiće
I još (za dekoraciju)
- slatko vrhnje
- polovice jagode
- bobičasto voće
Priprema
Kora
Miksajte bjelanke s prstohvatom soli, čim se počnu pjeniti dodavajte malo po malo šećer, pa gustin i ocat. Miksajte 5 minuta dok ne dobijete finu, glatku meringu.
Na lim za pečenje veličine pećnice stavite papir za pečenje. Pospite ravnomjerno bademe u listićima. Pažljivo preko badema razmažite meringu uz pomoć špatule.
Upalite i ugrijte pećnicu na 200°C. Pecite 10 minuta, a nakon 10 minuta smanjite na 150°C i pecite još 10 minuta. Izvadite iz pećnice zajedno s papirom i ohladite.
Krema
U međuvremenu operite jagode, odstranite im peteljke i narežite na komadiće.
Izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti snijeg i umiješajte mascarpone. Premažite meringu kremom od slatkog vrhnja i mascarponea. Na kremu ravnomjerno rasporedite komadiće jagoda. Pažljivo zarolajte roladu uz pomoć papira. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, polovicama jagoda i bobičastim voćem po želji.
Fotografija: Tirkizna