Mnogima omiljenu kombinaciju oraha i bjelanjaka u ovim orahovim prutićima spojila je Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.
Sastojci
- 5 bjelanjaka
- 450 g grama šećera
- 500 g mljevenih oraha
- 1 žličica limunovog soka
- 1/3 žličice limunske kiseline
Priprema
Od bjelanjaka sobne temperature umutiti čvrsti snijeg, dodavati žlicu po žlicu šećera. Smjesu podijeliti na dva dijela.
U jednu polovinu lagano kuhačom umiješati mljevene orahe i žličicu limunovog soka.
Drugu polovinu snijega još mutiti i dodati 1/3 žličice limunske kiseline.
Smjesu s orasima podijeliti na tri jednaka dijela i od svake trećine načiniti valjak koji oblikujemo u kvadar širine 5 cm, visine 1 cm.
Kvadar premazati 1/3 snijega i lagano nožem poravnati.
Oštrim, tankim i vlažnim nožem rezati prutiće i slagati ih pomoću dvaju noževa na lim za pečenje pokriven masnim papirom.
Orahove prutiće sušiti 1 sat u pećnici zagrijanoj na 100°C. Sušiti ih još 1 dan na sobnoj temperaturi te spremiti u kutije.
Napomena
Orahove prutiće pripremiti nekoliko dana prije posluživanja i čuvati u limenim kutijama.
Fotografija: Od slatkoga slađe
[print_link]