Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača pripremila je slatke oraščiće punjene Nutellom.
Prhko tijesto
- 300 g glatkog brašna
- 1 žlica kakaa u prahu
- 120 g mljevenih oraha
- 100 g šećera u prahu
- 250 g margarina sobne temperature
Ostalo
- nutella ili neki drugi čoko namaz
Priprema
Od navednih sastojaka umijesite glatko tijesto. Dobiveno tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku.
Prstima uzimajte manje komade rashlađenog tijesta i utisnite ih u kalupe za oraščiće. Palcem napravite malu udubinu u sredini svakog oraščića, ali pripazite da vam tijesto ne viri izvan kalupića.
Punjenje kalupe slažite u lim za pečenje. Oraščiće pecite 10-15 minuta na temperaturi od 170° C. Ukoliko vaša pećnica jače peče provjerite ih i ranije od navedenog vremena kako se kolačići ne bi prepekli.
Pečene oraščiće pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite neka se ohlade. Ohlađene oraščiće po dva lijepite nutellom i uživajte u slatkim kolačićima!
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]