Recept za mini oreo cheesecake stiže s bloga Od slatkoga slađe autorice Mirjane Šmit.
Sastojci
(oko 10 kalupa promjera 7 – 8 cm)
Podloga
- 300 g Oreo keksa
- 100 g maslaca
Krema
- 350 g krem sira Philadelphia
- 20 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 0,5 dl mlijeka
- 3 listića želatine
- 3 dl vrhnja za šlag
- 200 g bijele čokolade
Ukrašavanja
- oreo keksi
Priprema
Podloga
Usitnjene kekse i otopljeni maslac sjediniti. Kalupe obložiti acetatnom folijom (može i masnim papirom) te u svaki kalup dodati 2 žlice smjese. Lagano utisnuti.
Krema
Sir, šećer, vanilin šećer i vrhnje za šlag umutiti mikserom, ne prečvrsto.
Želatinu preliti mlakom vodom (oko 1 dl).
Čokoladu i mlijeko zagrijavati na pari, dodati ocijeđenu želatinu i miješati dok se želatina ne otopi. Smjesu s čokoladom dodati siru i šlagu te kuhačom umiješati.
Pripremljene kalupe napuniti kremom i hladiti u hladnjaku nekoliko sati.
Tortice izvaditi iz kalupa, ukloniti foliju, ukrasiti izlomljenim keksima i poslužiti.
Napomena
U nedostatku metalnih kalupa, može se složiti torta u kalupu promjera 20 – 22 cm.
Fotografija: Od slatkoga slađe
[print_link]