U ljetnoj sezoni brzi recepti su i više nego dobrodošli – baš zato nas je oduševila i ovaj rolada bez glutena čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić.
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g kukuruznog škroba
- malo praška za pecivo
Krema
- 250 ml slatkog vrhnja
- 125 g mascarponea
- 2 žlice šećera u prahu
- vanilija
I još
- pekmez od maline i jabuke
- šećer u prahu za posip
Priprema
Biskvit
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne pobijeli, postane čvrsta i poveća volumen. Dodati sve ostale sastojke, promiješati dobro i prebaciti u kalup veličine pećnice koji je prekriven masnim papirom.
Biskvit ispada tanji, to je u redu.
Peći na 170°C oko 15 minuta.
Kad se biskvit ispeče, odmah ga odvojiti od papira i pažljivo zarolati.
Krema
Pjenasto umutiti sve sastojke, odjednom.
Slaganje
Ohlađeni biskvit pažljivo odrolati, premazati pekmezom i kremom te zarolati.
Gotovu roladu posipati šećerom u prahu, ili još bolje, preliti čokoladom.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić