Pjenica od bobičastog voća brz je i osvježavajući desert koji će zasigurno osvojiti i vas i vaše goste – pripremamo ga po receptu Darka Debića s bloga Samo jedan griz.
Sastojci
- 350 g raznog bobičastog voća zaleđeno
- 70 g šećera
- 20 g vanili šećera
- 400 ml slatkog vrhnja mliječno
I još (za ukras)
- svježe bobičasto voće
Priprema
Bobičasto voće odlediti i dodati šećere (po potrebi dodati više šećera, ukoliko je voće kiselo), staviti na vatru. Kad prokuha ostaviti na vatri još nekoliko minuta, miješati. Maknuti s vatre i usitniti u pire uz pomoć štapnog miksera ili blendera. Propasirati pire kroz cjedilo. Ohladiti na sobnoj temperaturi. Potrebno je odvojiti 200 g pirea nakon pasiranja za kremu, ostatak ide kao umak/preljev na kremu.
Sto mililitara slatkog vrhnja pjenjačom umiješati u 200 g pirea.
Preostalo slatko vrhnje istući u čvrsti šlag. Pažljivo umiješati pire s vrhnjem u šlag preklapajućim pokretima.
Podijeliti u čaše i dobro ohladiti. Ukrasiti bobicama i umakom.
Fotografije: Samo jedan griz