Po završetku procesa čišćenja i dezinfekcije, najveći proizvođač čokolade otvorio je vrata svog pogona u Weizu, a već je obavljena i prva isporuka.
Ponovno je otvoren proizvodni pogon najvećeg proizvođača čokolade na svijetu, Barryja Callebauta, u Weizeu.
Nakon što je utvrđeno prisustvo salmonele koja je u pogon stigla preko sojinog lecitina uvezenog iz Mađarske, iz Callebauta su se odlučili na zatvaranje pogona na 6 punih tjedana kako bi u potpunosti očistili prostor od ove bakterije.
Za sada su otvorene tri od ukupno 24 proizvodne linije, a obavljena je i prva dostava nakon otvaranja.
Korneel Warlop, glasnogovornik Barryja Callebauta za AFP je rekao: „Ostajemo oprezni jer je ova bila operacija bez presedana, proces čišćenja i dezinfekcije oduzeo nam je puno vremena.“ prenosi channelnewsasia.com te dodao kako kroz idućih nekoliko tjedana planiraju otvoriti i ostale proizvodne jedinice u pogonu i Weizu.
Britanska agencija za zdravlje hrane nastavit će vršiti pojačan nadzor nad ovim proizvodnim pogonom.
Izvor: channelnewsasia.com
Fotografija: Barry Callebaut