Naša suradnica Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe poslala nam je recept za padobrance, za koje kaže da su vojvođanska preteča makaronsa te da kod nje ni jedna fešta ne smije proći bez njih.
Sastojci
- 6 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 400 g šećera
- 550 g mljevenih oraha
- 1,5 žlica limunovog soka
- 3 žlice krušnih mrvica
Krema
- 6 žumanjaka
- 1 jaje
- 100 g šećera u prahu
- 150 g čokolade za kuhanje
- 150 g maslaca
Priprema
Puslice
Bjelanjke sobne temperature izraditi mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Na kraju dodati limunov sok i sol.
U čvrsti snijeg kuhačom lagano umiješati mljevene orahe i krušne mrvice.
Na masni papir žlicom vaditi kuglice ili ih oblikovati slastičarskom vrećicom. Puslice peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na oko 150 ̊C. Na dodir moraju biti čvrste, ali ostati svijetle.
Krema
Žumanjke i šećer umutiti mikserom te kuhati na pari uz neprekidno miješanje. Krema je skuhana kada kuhača ostavlja trag na dnu posude.
Skloniti s vatre, dodati usitnjenu čokoladu te miješati dok se ne otopi. Ohladiti.
U hladnu kremu mikserom umiješati 150 g izrađenog maslaca.
Po dvije puslice lijepiti hladnom kremom.
Napomena
Padobrance pripremiti nekoliko dana prije posluživanja i čuvati u limenim kutijama.
Budući da se dobije 5-6 pekača puslica, možete smanjiti te raditi mjeru od 3 bjelanjka. Ostale sastojke smanjiti za pola.
Fotografije: Od slatkoga slađe
[print_link]