Bundeva nam je zadnjih tjedana čest gost u receptima pa se tako našla u današnjim palačinkama čiji je recept s nama podijelila Sunčica Stanković s bloga Mes follies culinaires/Moje kulinarske ludorije.
Sastojci
Palačinke
- 5 jaja
- 500 g pirea od bundeve
- 500 ml mlijeka
- 550 ml gazirane vode
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 300 ml vode
- malo soli
- 773 g brašna
- 50 ml ulja
Krema
- 300 g mascarpone sira
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g umućene šlag kreme
Priprema
Palačinke
Jaja polagano umutite mikserom, dodajte pire, sjedinite mikserom, zatim dodajte ostale sastojke i na kraju brašno, koje ćete sjediniti mikserom, nakon toga dodajte ulja, promiješajte pjenjačom i pecite palačinke na srednjoj temperaturi na dobro zagrijano tavi, podmazanoj manjom količinom ulja (nekoliko kapi).
Krema
Mascarpone sir umutite s vrhnjem, dodajte šlag kremu i dobro sjedinite. Mažite mlake palačinke kremom.
Napomena
Pire od bundeve pripremite tako što ćete bundevu skuhati u vodi i dobro iscijediti prije nego je dodate smjei ili je pak ispecite u pećnici i umutite štapnim mikserom.
Fotografije: Mes follies culinaires/Moje kulinarske ludorije