Rekordni panettone potpisuje milanski slastičar Davide Comaschi, a napravljen je povodom proslave druge godišnjice postojanja Chocolate Academy Milano.
Panettone težak 332,2 kg, visok 150 cm te promjera 115 cm u nedjelju je ušao u Guinessovu knjigu rekorda. Ovaj novi slatki rekord potpisuje poznati milanski slastičar Davide Comaschi, koji je zajedno sa svojim timom sastavljenim od šest slastičara sto sati radio na realizaciji ovog povijesnog umjetničkog panettonea ukrašenog Ruby čokoladom.
Za izradu rekordnog, čokoladnog panettonea bilo je potrebno 49,5 kg brašna, 37,8 kg maslaca, 25,2 kg šećera, 25 kg tamne čokolade, 22,5 g grožđica, 22.5 kg kandirane naranče, 22,5 kg vode, 18 kg žumanjaka, 15 kg vrhnja, 7 kg Ruby čokolade, 5,1 kg meda, 2 kg bijele čokolade, 810 g soli, 540 g prirodne arome naranče, 360 g prirodne arome limuna te 225 g vanilije.
Dekoracija napravljena od Ruby čokolade prikazuje nebo nad Milanom, a na njemu se nalaze i praline RosaMilano, koje je s navedenom čokoladom napravio sam Davide Comaschi.
Panettone je predstavljen u galeriji Vittorio Emanuele, a samoj prezentaciji nazočili su i članovi žirija Guinessove knjige rekorda.
Izvor: Dolcegiornale redazione
Fotografija: Facebook stranica Davide Comaschi