Deserti u čaši su sve popularniji, a mi smo današnji recept za panna cottu u čaši pronašli na blogu BakeCakes kod naše drage suradnice Nevene Josipović.
Sastojci
Panna cotta
- 500 ml vrhnja za šlag
- 1 vanilin šećer
- 1,5 dcl mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 vrećica mljevene želatine
Žele od malina
- 30 dag svježih malina
- 1,5 dcl vode
- sok jednog limuna
- 1 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 vrećica mljevene želatine
I još
- 15 dag choco cookies
Priprema
Slatko vrhnje, šećer, mlijeko i vanilin šećer stavite zakuhati te lagano miješajte. Kada smjesa prokuha, na laganoj vatri miješajte još 5 minuta. Želatinu napravite prema uputi na vrećici te ju dodajte u vruću smjesu.
Maline stavite u posudu zajedno s vodom, šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Kada zakuha usitnite štapnim mikserom. Ako vam koščice malina smetaju možete ih propasirati. Želatinu napravite prema uputama i dodajte u vruću smjesu.
Dovoljne su vam 4 čaše. Na dno ulijte smjesu panna cotte, pustite da se ohladi, ja osobno stavim u zamrzivač da ubrzam proces. Kada se panna cotta ohladila, ulijte žele od malina te vratite u hladnjak (ne trebate brinuti, žele od malina za vrijeme hlađenja panna cotte se neće stvrdnuti). Za kraj choco cookies usitnite mlincem za kavu, ako ga nemate možete se poslužiti oklagijom (valjkom za tijesto) da ih usitnite u vrećici. Pospite preko ohlađenog deserta i poslužite!
Fotografija: BakeCakes
[print_link]