Prošlog je tjedna na našem portalu u rubrici Vaše priče gostovala Kataraina Paoletić, autorica stranice Nešto slatko by Katarina, koja je tom prilikom s nama podijelila recept za panna cottu od bijele čokolade.
Sastojci
- 500 ml vrhnja za šlag (mliječnog)
- 400 ml punomasnog mlijeka
- 160 g bijele čokolade
- 2 vanilin šećera
- 6 listića želatine
I još
- voće po želji
Priprema
Prije svega želatinu napravite po uputama na vrećici i ostavite sa strani da nabubri. Vrhnje za šlag, mlijeko i vanilin šećer stavite na vatru i zagrijte do vrenja (ne smije provrijeti) pa maknite s vatre i dodajte čokoladu koju ste usitnili. Miješajte da se čokolada u potpunosti otopi. Čokoladi dodajte nabubrenu želatinu (dobro ju ocijedite od vode) i miješajte da se otopi. Dobivenu smjesu ulite u čašice i ohladite u hladnjaku dok se panna cotta ne učvrsti. Na panna cottu stavite svježe voće po želji.
Dobar tek i uživajte u ovom divnom desertu!
Fotografija: Katarina Paoletić
[print_link]