Pripremite desert koji ćete zasigurno obožavati – panna cottu danas pripremamo s borovnicama, a recept nam donosi Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
Panna cotta
- 480 ml mlijeka
- 480 ml slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- aroma vanilije
- 1½ vrećica želatine
Preljev od borovnica
- 400 g smrznutih borovnica (može i svježe)
- 80 g šećera
- 1 žličica gustina
- 4 žlice vode
- 2 žlice limunovog soka
Priprema
Panna cotta
Pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati.
Kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici.
Želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte u male staklene posudice.
Ostavite je preko noći da se dobro stisne.
Preljev od borovnica
U loncu dobro promiješajte sve sastojke i na laganoj vatri kuhajte preljev uz povremeno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Odmah ga prelijte u staklenku i stavite u hladnjak na hlađenje.
Preljev prelijte preko panna cotte i servirajte hladno.
Fotografija: Gurmanka