Dosadno je svaki put iste stvari jesti na pauzi stoga vam danas donosimo recept za mini kolačiće od sira koji nam se čine kao idealan odabir za slatke pauze od posla – recept nam stiže s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.
Sastojci
(kalup za muffine – 12 komada)
- 2 jaja (M)
- 300 g svježeg kremastog sira
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 vrećica umaka od vanilije koji se kuha
- 65 g šećera
- ½ mahune vanilije
- naribana korica 1 bio-limuna
- prstohvat soli
- 2 pakiranja svježeg lisnatog tijesta iz hladnjaka (2 x 275 g)
I još
- šećer u prahu za posipanje
- malo maslaca za kalup za pečenje
- voćni kompot po želji
Priprema
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, sir, kiselo vrhnje, umak od vanilije, šećer i arome pjenjačom sjediniti. Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksati u čvrsti snijeg. Pažljivo umiješati u masu od sira.
Od lisnatog tijesta s okruglim obručom ili čašom ᴓ 10 cm izrezati 12 krugova.
Kalup za pečenje premazati maslacem. Krugove od lisnatog tijesta položiti u kalup za muffine i po njima raspodijeliti kremu od sira. U prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C, peći ca. 30 minuta.
Ostaviti prvo da se hlade ca. 10 minuta u kalupu, potom ih izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohlade.
Prije serviranja posuti šećerom u prahu. Mogu se preliti i nekim voćnim kompotom po želji.
Napomena
Umak od vanilije je krema koja je u prahu (nije puding) i kao takva se stavlja u kremu od ovih kolačića. Znači ne kuha se prethodno za ovaj naš kolač.
Fotografije: Feeding Art