Pavla Filipović je nedavno postala degustatorica palačinka u Choco Cafeu, a danas nam otkriva sve detalje o tom poslu iz snova.
Prije nepuna dva mjeseca na našem smo portalu donijeli priču o zanimljivom oglasu za posao. Riječ je o radnom mjestu degustatora palačinki koji je objavila palačinkarnica Choco Cafe. Idealna kandidatkinja je pronađena, a tom smo prilikom porazgovarali i s poslodavcima i s kandidatkinjom.
Za ovo zanimljivo radno mjesto u Choco Cafeu primili su čak 401 prijavu pa im je bilo vrlo teško odabrati idealnog kandidata.Bilo je tu raznoraznih kandidata, od majki koje peku palačinke za svoju djecu, muževa koji oduševljavaju svoje žene palačinkama, onih koji palačinke jedu za doručak, ručak i večeru, osoba koje su proputovale cijeli svijet i kušale palačinke u brojnim zemljama i mnogih drugih.
„U selekcijskom krugu kandidati su morali napisati zašto sebe smatraju idealnim za tu poziciju. Primili smo mnoge zanimljive odgovore, no Pavla Filipović se istaknula i dobila posao degustatorice.“ – govori nam Ana Zorotović, voditeljica marketinga Choco Cafea te dodaje: „Presudila je Pavlina komunikativnost, otvorenost i velik interes za raspisano radno mjesto.“
Pavla se na oglas prijavila iz čiste znatiželje, jer kako kaže: „Ovakvih oglasa ima vrlo malo i biser su u moru brojnih oglasa za poslove.“
Osim znatiželje tu je i stjecanja novog radnog iskustva i jaka želja za radom. Prijavila se čisto da vidi o čemu se radi ni ne sluteći da će baš ona postati njihova degustatorica.
„U početku sam bila zbunjena jer je od moje prijave za posao prošlo dosta vremena pa sam nekako izgubila nadu da ću dobiti neku povratnu informaciju, čak sam u jednom trenu zaboravila za što sam se prijavila. I tako sam jedan dan dobila poziv iz Choco Cafea za razgovor što me iznenadilo. No nekako sam duboko u sebi predosjećala da bih se mogla istaknuti jer se znam lijepo prezentirati i zanimljivo opisati pa tako ostanem zapažena.
Tijekom razgovora za posao ostavila sam dobar dojam te u nekoliko dana dobila mail u kojemu je pisalo da sam baš ja izabrana. Posao sam prihvatila istog trena i s nestrpljenjem čekala prvi radni dan.“
Pavla inače nema običaj jesti slatko vani, više voli sama doma pripremati, no kaže kako su ju u Choco cafeu oborili s nogu, kako ljubaznošću tako i kvalitetom i prezentacijom proizvoda te da će se njima svakako vraćati.
Pavla se osvrnula na svoje radno mjesto i svoje dužnosti te rekla: „Radim na pola radnog vremena, tj. četiri sata dnevno, a posao mi je da na dvije lokacije Choco Caféa. Svaki dan probam po jednu novu vrstu palačinki. Za sada mi je favorit Bananko palačinka jer sastojke koji se nalaze u njoj obožavam. Prva lokacija mi je najčešće na Trešnjevci, gdje dobijem serviranu određenu palačinku koju ocjenjujem po organoleptičkim kriterijima. Moram ju kušati toplu i hladnu te usporediti. Po završetku krećem na drugu lokaciju u Sopotu gdje ponavljam postupak i na samom kraju uspoređujem proizvode s obje lokacije. Vizualno je ono što prvo ostavi utisak, radilo se o hrani ili nečemu drugome. Lijepa prezentacija je vrlo bitna, dakako ne smije se izostaviti i slad okusa jer ako nešto ne funkcionira u okusima prezentacijom se ne može puno popraviti. Svaki detalj je bitan, okus, miris, vizualno.“
Na samom kraju Pavla je zaključila: „Moram se složiti da je posao iz snova. Nije zahtjevno, dobro je plaćeno i jede se slatko, pa tko ne voli slatko i palačinke?!“
Fotografije: Choco Cafe