Bojana Matek za danas je pripremila Pavlovu roladu s kupinama koja će upotpuniti vaš ručak i zasladiti vam dan.
Sastojci
Za koru
- 6 bjeljanjaka sobne temperature
- 200 gr šećera u prahu
- sok polovice limuna
- 1 žličica škrobnog brašna
- 4-5 žlica sjeckanih pistacija
Krema
- 500 ml vrhnja za šlag (hladnog)
- 2 žlice vanilin šećera
- 2-3 žlice preljeva od malina (opcionalno)
- 300 gr kupina
I još
- šećer u prahu
Priprema
Pećnicu ugrijte na 160°C bez ventilatora. Bjeljanke istucite u čvrsti snijeg postepeno dodajući šećer u prahu. Zatim dodajte i limunov sok i škrobno brašno te dobro umiješajte.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te snijeg rasporedite po cijeloj površini i zagladite. Pospite sjeckanim pistacijama pa pecite oko 25 minuta. Nakon toga preokrenite na drugi komad papira za pečenje koji ste stavili na kuhinjski pult i posuli s malo šećera u prahu. Ohladite.
U međuvremenu istucite vrhnje za šlag uz dodatak vanilin šećera (ne prečvrsto) pa premažite cijelu površinu kore.
Ukoliko stavljate preljev od malina rasporedite ga uz sami rub kore cijelom dužinom duže strane tako da bude u sredini rolade kada ju zarolate. Preljev dobijete ukuhavanjem malina, šećera i limunovog soka.
Kupine rasporedite po cijeloj površini kore/kreme pa čvrsto zarolajte roladu pomoću papira za pečenje.
Ohladite u hladnjaku minimalno 6 sati, ali može i preko noći.
Po želji pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Fotografija: Bojana Matek