Na našem portalu već je dostupan recept za mini verziju poznate Pavlove torte, a sada vam donosimo i recept koji je s nama podijelila naša gošća Karmela Vukov-Colić s bloga Ciao Karmela.
Sastojci
- 4 bjelanjka
- 1 šalica šećera
- 3 žličice škrobnog brašna
- 1 žličica bijelog octa
- voće po želji (jagode, naranča, banana, mango…)
- limunov sok
- 300 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 žličica cimeta
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim za pečenje prekrijte papirom na kojem ste označili kružnicu promjera 26 cm.
Bjelanjke tucite mikserom da dobijete čvrst snijeg. Postepeno, u 3 dodavanja, umiješajte šećer. Tucite nakon svakog dodavanja. Dodajte i škrobno brašno i ocat i tucite bar još 5 minute da smjesa postane sjajna i kompaktna.
Lopaticom ili širokim nožem bjelanjke nanesite na označenu kružnicu. Rubove podignite nožem da dobiju formu košarice. Stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 160 °C i pecite 40 minuta.
Ugasite pećnicu, odškrinite vrata i ostavite Pavlovu da se u pećnici ohladi.
Slatko vrhnje istucite u šlag. Umiješajte šećer i cimet.
Voće narežite i pokapajte limunovim sokom.
Ohlađenu koru premažite šlagom pa po njemu poslažite voće. Poslužite.
Fotografije: Ciao Karmela
[print_link]