Već se tradicionalno, u Dubrovniku, sredinom listopada održava Good Food Festival, a ovogodišnje, peto po redu izdanje donosi brojne radionice, među kojima je i radionica pripremanja dubrovačkih slastica, ali i prezentacije, predavanja te gastro ture.
I ove će se godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, održati peto po redu izdanje Good Food Festival, i to od 15. do 21. listopada 2018., koje će obuhvatiti brojna događanja. Tijekom trajanja Festivala održat će se razne radionice, a najzanimljivija je ona pripremanja tradicionalnih dubrovačkih slastica, koju će voditi članice humanitarne udruge Deša, a koje će posjetitelje naučiti kako se pripremaju Primorska torta, krokanat, paradižot i Dubrovačka rozata. Osim ove, održat će se i radionica food stylinga i fotografije hrane.
Osim zanimljivih radionica, na festivalu će se održati i brojne prezentacije i predavanja te gastro ture, na kojima će posjetitelji uz posebna vođenja starom gradskom jezgrom Dubrovnika, moći upoznati ukusne tradicionalne specijalitete, i to kušanjem hrane u tri vrhunska dubrovačka restorana, ali i tematske večere te tradicionalni Sajam zdrave hrane na Pilama na kojem će se posjetiteljima nuditi domaći, ekološki uzgojeni te na tradicionalan način pripremljeni proizvodi kao što su domaći džemovi, med, likeri, i brojni drugi proizvode. Sajam počinje 15.listopada i traje tijekom cijelog Festivalskog tjedna.
Vrhunac Good Food Festivala je poznata Dubrovačka trpeza duž cijelog Straduna na kojoj će se predstaviti brojni dubrovački hoteli i restorani, slastičari i ugostitelji koji će tom prilikom prezentirati svoje znanje i umijeće. Osim tradicionalne humanitarne trpeze, ove godine humanitarnu namjenu ima i bogati, raznovrsni brunch, u sklopu kojeg će se nuditi, između ostalog, i cijeli niz slatkih zalogaja.
Fotografije: Turistička zajednica Grada Dubrovnika