Petra Demo s Instagram profila Štorija o slatkom s nama danas dijeli recept za tortu koju ne možemo odbiti – savršeni ledeni vjetar.
Sastojci
Kore
- 3 bjelanjka L ( x 3 peci)
- 70 g šećera kristala
- malo soli
- 1 žličica jabučnog octa
Krema
- 9 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 3 žlice oštrog brašna
- 2 vanilin šećera
- 1 puding od vanilije
- 400 ml mlijeka
- 250 g maslaca
I još
- 500 ml vrhnja za šlag
- 500 g jagoda
- 4 kivija
- 3 banane
Priprema
Kore
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i žličicu jabučnog octa. Sve skupa još malo izmiksati. Koru peći bez kalupa 1 h na 150°C, nakon toga smanjiti na 100°C još 30 minuta.
Krema
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno i vanilin šećer. U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak staviti da lagano zakuha, dodati smjesu sa žumanjcima i pudingom i lagano kuhati da se zgusne. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen maslac.
Slaganje
Slatko vrhnje izraditi da ostane onako lagano, kako bi lakše poslije radili ove male puslice.
Tortu slažete: kora, krema, voće, šlag i tako redom dok sve ne potrošite. Za puslice sam koristila nastavak 1A.
Fotografija: Štorija o slatkom