Ova pita iz blendera koja nam stiže s bloga Samo jedan griz autora Darka Debića nam se čini kao savršen odabir za još uvijek tople subote koje želimo provesti u prirodi, a ne u kuhinji.
Sastojci
(za kalup promjera cca 22 cm)
- 400 g kupina opranih i osušenih
- 60 g otopljenog maslaca
- 3 jaja
- 180 ml mlijeka
- 60 g šećera
- 40 g glatkog brašna + pola jušne žlice
- malo soli
- 2 vanilin šećera
- oštro brašno za posipati po kalupu
Priprema
Kupine pažljivo oprati, ocijediti i staviti na papirnati ručnik. Prebaciti u zdjelu i dodati pola žlice brašna, promiješati. Položiti ih u namašćen i oštrim brašnom posipan kalup za pečenje promjera približno 22 cm.
Ostatak namirnica staviti u blender i sjediniti. Preliti po kupinama i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 – 180 °C, 40 do 45 minuta. Ohladiti na sobnoj temperaturi prije rezanja.
Fotografija: Samo jedan griz