Kod naše suradnice Tamare s bloga What’s for dessert pronašli smo ovaj divan recept za pitu s malinama.
Sastojci
Tijesto
- 150 g zobenih pahuljica (grubo mljevenih)
- 100 g mljevenih badema
- 2 žlice kokosovog šećera ili smeđeg šećera
- 2 žlice ribanog kokosa
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g rastopljenog kokosovog ulja
Nadjev
- 300 g malina (zaleđene maline odledite i sačuvajte tekućinu koju su pustile)
- 2 žlice kokosovog šećera ili smeđeg šećera (količinu šećera prilagodite ukusu)
- 2 vrhom pune žlice gustina
Priprema
Tijesto
Pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte rastopljeno kokosovo ulje i sjedinite. Dvije trećine smjese utisnite u kalup za pitu.
Nadjev
Maline zajedno s tekućinom koju su pustile pomiješajte sa šećerom i gustinom pa rasporedite preko tijesta. Preko nadjeva ravnomjerno rasporedite preostalo tijesto.
Pecite 35-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180ºC. Pustite da se ohladi u kalupu prije rezanja.
Fotografija: What’s for dessert?