Novi recept s breskvama stiže nam od naše suradnice Ivane Kovačević Roginić.
Sastojci
Tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g maslaca
- 1 jaje
Nadjev
- 1 kompot od bresaka ili oko 1 kg svježih, očišćenih bresaka
- 1 puding od vanilije, prah
- sok iz kompota
Priprema
Tijesto
Umutiti jaje sa šećerom i maslacem, zatim dodavati suhe sastojke miješajući lagano pjenjačom i dovršiti rukama dok ne dobijete glatku kuglu tijesta. Staviti na hlađenje dok pripremate nadjev (minimalno pola sata).
Nadjev
Breskve narežite na kockice i stavite na laganu vatru s malo soka i mrvicu šećera, ovisno koliko slatko volite. Ako su breskve jako slatke, stavite samo žličicu šećera.
Kad se breskve i sok zagriju, umutite u njih jedan puding od vanilije i kratko još kuhajte dok se zgusne.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i stavite ga u namašćeni kalup. Ostavite malo tijesta za ukrašavanje ako želite.
Preko tijesta izlijte nadjev i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, oko 40 minuta (dužina pečenja ovisi o pećnici). Znat ćete da je tijesto gotovo kada lijepo porumeni.
Poslužite ohlađenu kako nadjev ne bi iscurio (kao na fotografijama). Po želji možete poslužiti uz kuglu sladoleda od vanilije.
Napomena
Ukoliko koristite svježe breskve, puding umutite u nekom drugom soku, od breskve ili sl.
Fotografija: 50 shades of hunger
[print_link]