Karmela Vukov-Colić s bloga Ciao Karmela pripremila je i s nama podijelila recept za ovu osvježavajuću pitu s limetom.
Sastojci
Kora
- 2 šalice usitnjenih keksa
- 6 – 10 g otopljenog maslaca
Nadjev
- 230 g krem sira
- 400 g kondenziranog mlijeka
- 3 bjelanjka
- ½ šalice soka limete (3 – 4 iscijeđene limete)
- 3 – 5 žlica šećera u prahu (ovisno o slatkoći kondenziranog mlijeka)
Priprema
Pećnicu zagrijte na 160 °C.
Kekse pomiješajte s otopljenim maslacem pa ih rasporedite po dnu i rubu kalupa za pite. Dobro natiskajte da dobijete kompaktnu koru.
Pecite 8 – 10 minuta.
U međuvremenu napravite nadjev.
Mikserom kratko istucite krem sir. Dodajte kondenzirano mlijeko i dobro izmiksajte. Dodajte bjelanjke i ponovno miksajte da se krema izjednači. Na kraju dodajte sok od limete i šećer po ukusu. Izjednačite smjesu pa je ulijte u pripremljenu koru.
Vratite u pećnicu na 10 minuta da se nadjev stisne. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu pitu stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Fotografija: Ciao Karmela
[print_link]