Gracijela Došen s bloga Slatki začin kreirala je recept za pitu sa sirom i breskvama, pravu osvježavajuću ljetnu poslasticu.
Sastojci:
Prhko tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 200 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- 3 žumanjka
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev:
- 250 g svježeg sira
- 250 g mascarponea
- 2 jaja
- 2 žlice ruma
- 2 žlice šećera
- 2 breskve (ili 4 polovice iz kompota)
Ostalo:
- 1 kocka (pola) gotovog lisnatog tijesta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko prhko tijesto. Oblikovati ga u kuglu te zamotati u prozirnu foliju. Ostaviti ga u hladnjaku sat vremena.
Za to vrijeme pripremiti nadjev: pomiješati sve sastojke i dodati sitno narezane breskve.
U kalup utisnuti tijesto i nanijeti nadjev.
Razvaljati lisnato tijesto te ga narezati na trake. Posložiti ih preko nadjeva.
Peći 35 minuta na 200 stupnjeva (vrijeme pečenja ovisit će o pećnici i debljini na koje ste razvaljali lisnato tijesto). Čim lisnato porumeni kolač je gotov.
Posuti šećerom u prahu.
Fotografije: Slatki začin
[print_link]